bevándorlás-visszatérés Izraelbe

Is real

Is real Amikor családot alapítanak, akkor a legtöbb esetben hazajönnek, mert a gyerekeiket azért ebben a levantin őrületben szeretnék felnevelni.

Nem kevésbé vagyok magyar, mint izraeli…

Nem kevésbé vagyok magyar, mint izraeli... Nagyon sok értéket fedeztem fel ebben az ős-új, izraeli-zsidó mentalitásban, amit két évtized alatt igyekeztem magamévá tenni.

Bürokrácia – izraeli stílus

Bürokrácia - izraeli stílus Nincs olyan izraeli, aki ne szidná a bürokráciát. Mert nem ismeri a magyart.

Alija – kezdetben…

Alija - kezdetben... Aki az intenzív tanulás helyett ideiglenes munkák után rohangál, az elszalasztja élete nagy lehetőségét.

Egészségbiztosítás

Egészségbiztosítás A "titok" egyszerű - a befizetéseket nem kutyulták össze politikai, pártpropaganda kiadásokkal, hanem úgy ahogy volt a betegellátásra, műszerekre és az orvosok javadalmazására fordították.

Oda-vissza, otthonról itthonra

Oda-vissza, otthonról itthonra Nem mutogatok szép épületeket - igazság szerint, Tel-Avivban nincsenek igazán szép épületek - hanem az itteni élet varázsát, az viszont minden vendégemet megragadta.

Határátkelő

Határátkelő Izrael nem könnyű hely. Nemcsak ad, hanem elvárja az együttműködést. Aki bulizni jön ide, talán jól érzi magát itt, talán nem. De aki otthonra akar lelni, annak be kell bizonyítania, hogy méltó rá.

Visszatérés – éppen most?

Visszatérés - éppen most? Határozott jövőkép nélkül, "majd lesz valahogy" alapon Izraelbe visszatérni felelőtlenség.