értékek

Jom kippur _ יום כיפור

Jom kippur _ יום כיפור A zsidó vallás legnagyobb ünnepeként szokták aposztrofálni, de most megint megkérdezhetném: “Mit kezdhet egy szekuláris zsidó a vallási ünnepekkel?” – ahogy a Ros Hasanaval kapcsolatos cikkem elején, évekkel ezelőtt feltettem.

Homokvihar

Homokvihar Te hogy fogadnád, ha szeretett férjed bejelentené, hogy új asszonyt hoz a házhoz?

Valamikor voltam…

Valamikor voltam... Szeretetre méltók, mint ahogy ez az ország, amely oly sok szenvedés és küzdelem után csak egyszerűen élni szeretne.

Nem lettünk okosabbak…

Nem lettünk okosabbak... A baloldalon visszatérő gond, hogy az ismert lózungokon túl nincs megalapozott cselekvési programja és nem tud karizmatikus személyiséget választani vezetőnek.

Dani & Gabi és az izraeli design

Dani & Gabi és az izraeli design Az izraeli formatervezés olyan közegben kezdett kibontakozni, amely értékelte az újdonságot, a meglepőt, az egyedit.

Esztétikagyár

Esztétikagyár A szívügyem, hogy ne csak bennem kapcsolódjon össze az izraeli és a magyar kultúra, hanem másokban is.

Az én népem él

Az én népem él Azt szeretném, ha a halál helyett az életre emlékeznénk. A gyűlölet helyett az együttműködésre.

Kritika és tanulság

Kritika és tanulság Senkit nem akarok lebeszélni arról, hogy Izraelbe menjen önkéntes munkára! De nem árt, ha tudja, hogy ez mivel jár.

Jó halál_מיתה טובה

Jó halál_מיתה טובה Az orvostudomány fejlődésével egyre nagyobb dilemma, hogy meddig kell egy betegnek szenvednie halála előtt csak azért, mert az orvosok az életmentésre esküdtek fel.

Igaz szívvel – filmekről

Igaz szívvel - filmekről Magyarországon nagy szükség lenne olyan, valóság alapú, drámailag tökéletesen felépített, dialógusaiban kicsiszolt művekre, amelyek követhető mintát adhatnak az itt élő emberek többségének, miközben szórakoztatnak és elgondolkodtatnak.

Izraeli filmhét 2015_2

Izraeli filmhét 2015_2 Izraelen kívül keveset tudnak arról, hogy milyen szenvedést jelent az ország déli vidékein élni, a "vörös riasztás" állandó fenyegetettségében.

Menashe Kadishman

Menashe Kadishman Amikor megismertem, már Tel-Avivban lakott, híres volt, sokat dolgozott és küzdött a kilóival.

Szexi öreg nő

Szexi öreg nő A nők szerepe rendkívül fontos a filmekben és a médiában, mert olyan mintát szolgáltatnak, ami a tudatalattinkra, az érzelmeinkre is befolyással van.

Erős várunk a sátor

Erős várunk a sátor Budapesten jól érezhetem magam, Tel-Avivban boldog vagyok.

Jó vagy rossz?…

Jó vagy rossz?... A nagy baj akkor kezdődik, ha már nincsenek olyan emberek, akik a bírák felelősségteljes feladatát félelem nélkül felvállalnák.

Arik Einstein

Arik Einstein Einstein dalai, az egész pályafutása során, híven tükrözték a példamutató izraeli értékrendjét.