kultúra

Jó halál_מיתה טובה

Jó halál_מיתה טובה Az orvostudomány fejlődésével egyre nagyobb dilemma, hogy meddig kell egy betegnek szenvednie halála előtt csak azért, mert az orvosok az életmentésre esküdtek fel.

Homokvihar

Homokvihar Te hogy fogadnád, ha szeretett férjed bejelentené, hogy új asszonyt hoz a házhoz?

Valamikor voltam…

Valamikor voltam... Szeretetre méltók, mint ahogy ez az ország, amely oly sok szenvedés és küzdelem után csak egyszerűen élni szeretne.

Dani & Gabi és az izraeli design

Dani & Gabi és az izraeli design Az izraeli formatervezés olyan közegben kezdett kibontakozni, amely értékelte az újdonságot, a meglepőt, az egyedit.

Arik Einstein

Arik Einstein Einstein dalai, az egész pályafutása során, híven tükrözték a példamutató izraeli értékrendjét.

Életünk médiamása

Életünk médiamása Az elmúlt héten szalonunk faláról mosolygott a képünkbe néhány többszörös gyilkos.

zsészex 4. potencia

zsészex 4. potencia Azok a zsidó férfiak, akik neveltetésük okán a női gyönyört a maguk kötelességének vélték, komoly kihívást jelenthettek a más kultúrkörből származó, nem zsidó férfiak számára.

zsészex 2. a nő joga

zsészex 2. a nő joga Férfiak általában pénteken járnak mikvébe, mert az ő mentális tisztaságuk legalább annyira fontos ahhoz, hogy a szombat bejövetelét egy jó, kóser szexxel is köszöntsék.

Sababnyikim_שבאבניקים

Sababnyikim_שבאבניקים Az alapszituáció: különböző családi háttérrel rendelkező fiúk, a jesivák "Harvard"-ján tanulnak Jeruzsálemben.

Igaz szívvel – filmekről

Igaz szívvel - filmekről Magyarországon nagy szükség lenne olyan, valóság alapú, drámailag tökéletesen felépített, dialógusaiban kicsiszolt művekre, amelyek követhető mintát adhatnak az itt élő emberek többségének, miközben szórakoztatnak és elgondolkodtatnak.

Izraeli filmhét 2015_2

Izraeli filmhét 2015_2 Izraelen kívül keveset tudnak arról, hogy milyen szenvedést jelent az ország déli vidékein élni, a "vörös riasztás" állandó fenyegetettségében.

Menashe Kadishman

Menashe Kadishman Amikor megismertem, már Tel-Avivban lakott, híres volt, sokat dolgozott és küzdött a kilóival.

Esztétikagyár

Esztétikagyár A szívügyem, hogy ne csak bennem kapcsolódjon össze az izraeli és a magyar kultúra, hanem másokban is.

Nő álmodta férfi

Nő álmodta férfi A közép-európai zsidók zsigereikben hordozzák a Holokausztot, még a túlélők második és harmadik nemzedékében is. Egy művész nem kerülheti el, hogy ezt az érzést valamikor, valahogy fel ne dolgozza az életművében.

zsészex 5. kapcsolatteremtés

zsészex 5. kapcsolatteremtés Az Izraelben születettek nemzedékének már a Palmach óta a hadsereg a legaktívabb házasságközvetítője, hiszen az izraeli hadseregben lányok-fiúk együtt szolgálnak.

Nap nap után

Nap nap után Mivel meggyőződésem, hogy egy társadalomról a filmeken keresztül rendkívül árnyalt és összetett képet kaphatunk, tudatosan és következetesen nézek izraeli és magyar filmeket is.