gondolatok

Sabat b’boker…

Sabat b'boker... A szombati munkát nem az ortodox zsidók fogalmai szerint mellőzöm, mert például írok, amit egy vallásos biztos nem tenne.

Ros Hasana 5777_ שישי-שבת

Ros Hasana 5777_ שישי-שבת Péntek – Hazajössz az ünnepekre? – kérdezte a mellettem ülő utitárs a repülőgépen, héberül. – Igen, hazamegyek.

A gyűlölet gyermekei gyilkolnak…

A gyűlölet gyermekei gyilkolnak... A nagyhatalmi törekvéseknek csak eszköze a korrupt, pénzéhes palesztin, politikai vezetés, és egyáltalán nem szempont, hogy hány palesztin gyerek leli halálát a késelős őrületben.

Holnap okosabbak leszünk?

Holnap okosabbak leszünk? A város tele van óriásplakátokkal, egymondatos jelszavakkal - ezeken keresztül minden politikus idióta benyomását kelti.

Lebegek_2015(1)

Lebegek_2015(1) A történet egy csizmasarkalással kezdődött, hogy másnap már a Holt tengerre néző szállodában folytatódjon.

Szilárd szikla!

Szilárd szikla! A palesztin lakosság egyértelműen vesztese annak, hogy a vezetőik nem értenek máshoz, mint a terrorhoz.

Fasza csajok!

Fasza csajok! A régi, közép-európai zsidó viccek legjobb hagyományait folytató izraeli szatírát összeturmixolták egy amerikai típusú vígjátékkal, amin végig lehet nevetni és még mondanivalója is van.

Béit Oded

Béit Oded A Beit Oded-beli katonalányok nem ismerték a csoportokat, a szobákban össze-vissza voltak finnek, magyarok, amerikaiak.

A világ legbiztonságosabb helye

A világ legbiztonságosabb helye Az izraeli 10-es adó arab-szakértő újságírója mondta az egyik előadása 23-dik percében: ma, a világ legbiztonságosabb helye - Izrael.

Dikaon _ דיכאון

Dikaon _ דיכאון Apám halála előtt nem sokkal, küldtem neki egy fotósorozatot magamról. “A dikaon évei” – címmel. Mi az a dikaon? – kérdezte vissza.

Öregségi program

Öregségi program Nem vagyok nyugdíjas, dolgozom, amíg csak képes leszek rá - de nem mindegy, hogy mit, mennyit és hogyan? Ehhez kell a jól kidolgozott terv.

Hipszter nagyi

Hipszter nagyi Engem is arra neveltek, hogy legyek szerény, engedelmes, "nőies" - akaratlanul is, egész életemben ez ellen lázadtam.

A Zöld Herceg

A Zöld Herceg Moszab Hasszán Juszef könyve A Hamasz fia felforgatta a lelkem, annak ellenére, hogy a Zöld hercegről szóló dokumentumfilmet már láttam korábban.

Hazatérés

Hazatérés XXI. szzázadi nomádként utazom - a bőrönd nagysága helyett a nemzetközi hitelkártya teherbírása a fontos.

SodaStream

SodaStream Scarlett Johansson az elmúlt napokban egycsapásra szerzett magának néhány barátot és jó sok ellenséget. Az akció neve: SodaStream.

Alkohol, drog és szex

Alkohol, drog és szex Adva, aki akkor már nagyon maga alatt volt a csoporttól, búcsúzóul nem tudta magában tartani az elkeseredettségét.