történet

Lenni vagy nem lenni – európai…

Lenni vagy nem lenni - európai... Az Európában élő muszlimoknak pedig el kell dönteniük, hogy hitük és kultúrájuk értékeinek megtartása miképpen integrálható, konfliktusok nélkül, a nyugati világba.

Árávim, ruszim, doszim…

Árávim, ruszim, doszim... Izrael függetlensége óta cél a Negev sivatag benépesítése, de ma még mindig nem túl látványosak az eredmények.

Házak belülről…

Házak belülről... A május 14-16-i hétvégén Tel-Avivban megint nyitott lesz egy sor épület, amelyeket belülről is megnézhetünk.

IL 2014

IL 2014 Izrael léte tehát, nemhogy felesleges ebben a térségben, hanem egyenesen a Közel-Kelet fejlődésének kulcsa.

Bízhatunk a palesztinokban?

Bízhatunk a palesztinokban? A közbeszéd agyonnyúzott szófordulatait elhajítja, és saját nyelvet alakít ki, olyat, amit ő akar.

A körlet

A körlet Éjszakai őrségbe a lányok kifestik magukat, rúzzsal az ajkukon, M16-ossal a vállukon és egy batárnyi katonai motyóval húznak el este, mintha randira mennének.

Lehet még rosszabb…

Lehet még rosszabb… Autentikus vezető helyett csak hangadók voltak a csoportban, akik mindig, mindent jobban tudtak.

Megint ezek a zsidók!

Megint ezek a zsidók! Az 1901 óta adományozott Nobel-díjasok közül 20% a zsidó, vagy "zsidó származású" .

Izraeli impulzusok

Izraeli impulzusok Nagyon örülök, hogy ilyen népszerűek az izraeli, kiscsoportos utazások... lehetőségem van átadni az ismereteimet olyan magyar embereknek, akiket érdekel, hogy milyen valójában Izrael.

Lábjegyzet

Lábjegyzet A filmben minden annyira a helyén volt, annyira kiérlelt, természetes figurák, szarkasztikusan előadott, pontosan felépített történet, hogy meg akartuk tudni, ki az a fickó, aki ezt így összehozta.

Izraeli filmhét 2015

Izraeli filmhét 2015 Az összeadott tudás a megváltás! A befogadás, amelyben mindannyian megőrizzük identitásunk lényegét, a sallangok nélkül.

9 nap múlva újra

9 nap múlva újra Ez a választás úgy kellett az izraeli társadalomnak, mint vágtázó tevének a sivatagi vihar - amúgy sem egyszerű az élet az állandó hajsza közepette, most még ez a cirkusz is.

Főhajtás

Főhajtás A Nőegylet régi épülete Pécs belvárosában helyet adhatna, emléket állíthatna a "boldog békeidőkbeli" közösség ÉLETÉNEK: a pécsi zsidóság tevékeny, értékeket teremtő hétköznapjainak.

Start-up nation

Start-up nation Ki kellett találjuk magunkat újból - a hátrányból erényt kovácsolni.

Fegyelmezetlen banda

Fegyelmezetlen banda Magyar csoportoknál problematikus a kommunikáció a helyiekkel, mivel a magyarok jelentős része nem beszél héberül vagy angolul.

Kosz, kvártély…

Kosz, kvártély... 12 nő és 10 férfi, az átlagéletkor 50 felett, és senki nem mondta nekik, hogy ez kérem akkor jó buli, ha szervezettek vagytok, ha felkészültök azokra az elvárásokra, amelyeket az izraeli katonaságban számítani lehet.