Izrael ma

Árávim, ruszim, doszim…

Árávim, ruszim, doszim... Izrael függetlensége óta cél a Negev sivatag benépesítése, de ma még mindig nem túl látványosak az eredmények.

Házak belülről…

Házak belülről... A május 14-16-i hétvégén Tel-Avivban megint nyitott lesz egy sor épület, amelyeket belülről is megnézhetünk.

IL 2014

IL 2014 Izrael léte tehát, nemhogy felesleges ebben a térségben, hanem egyenesen a Közel-Kelet fejlődésének kulcsa.

Fekete lyuk Tel-Aviv térképén

Fekete lyuk Tel-Aviv térképén Míg Dani Adino Abeba a tel-avivi Afrikában töltött egy hetet 200 új beszivárgó érkezett ide a Negevből.

Magára találó középosztály

Magára találó középosztály Az izraeli állampolgárok döntő többsége nem kér a szocialista egalizmusából, sem pedig "disznó-kapitalizmusból".

Lapid az ortodox izraeliekhez

Lapid az ortodox izraeliekhez Mintegy száz éve folyik a küzdelem az "izraeliségért" - a zsidó állam jellegéért. Ebben Ti győztetek, és mi veszítettünk - mondta Jáir Lapid a Haridi Campuson.

A palesztin tanu

A palesztin tanu Első felindulásomban baromi dühös voltam rá, mert az izraelieket illetően tele van hazugságokkal. Aztán rájöttem, hogy ez éppen olyan film mint A tanu - szatíra a palesztin terrorista diktatúráról.

Aharon Davidi

Aharon Davidi Katonától búcsúzunk. Shalom chaver.

Lábjegyzet

Lábjegyzet A filmben minden annyira a helyén volt, annyira kiérlelt, természetes figurák, szarkasztikusan előadott, pontosan felépített történet, hogy meg akartuk tudni, ki az a fickó, aki ezt így összehozta.

Izraeli filmhét 2015

Izraeli filmhét 2015 Az összeadott tudás a megváltás! A befogadás, amelyben mindannyian megőrizzük identitásunk lényegét, a sallangok nélkül.

9 nap múlva újra

9 nap múlva újra Ez a választás úgy kellett az izraeli társadalomnak, mint vágtázó tevének a sivatagi vihar - amúgy sem egyszerű az élet az állandó hajsza közepette, most még ez a cirkusz is.

Választások 2013 _ 1.rész

Választások 2013 _ 1.rész Mint ahogy Lapid, Benet sem a társadalmi különbségek közötti konfliktusok szításában, hanem a közös célok mentén való összefogásban látja a jövőt.

Tel-Aviv nyilt város

Tel-Aviv nyilt város Rasszizmus az, ha a hétmillió lakosságú zsidó állam nem hajlandó befogadni az afrikai muszlim inváziót? Humánum vagy ésszerű önvédelem - ez a kérdés.

Irán a spájzban

Irán a spájzban Tiszta emberekre vágyik az izraeli választó, olyanokra, akik következetesen vállalják az egyes társadalmi csoportokat, és nem kér a megélhetési politikusokból, akik senki mást, csak a saját érdekeiket képviselik.

Mire megy el a pénzünk?

Mire megy el a pénzünk? Lapid nem fél kimondani a dolgokat úgy, ahogy vannak: ezt az országot az a dolgozó középosztály tartja el, amely ugyanakkor a legkevesebbet kapja az államtól.

Sótlanító vízhivatal

Sótlanító vízhivatal A Nahal HaJarkon esete jelképesen is tükrözi az utóbbi évtizedben Izraelben kiteljesedő komplex víz-, és településgazdálkodást.