Izrael ma

Árulkodó szóhasználat

Árulkodó szóhasználat A cikkben lévő pontatlan információkon és csúsztatásokon túl, alapvetően az objektív újságírás látszatát keltő szóhasználat undorít.

Lábjegyzet

Lábjegyzet A filmben minden annyira a helyén volt, annyira kiérlelt, természetes figurák, szarkasztikusan előadott, pontosan felépített történet, hogy meg akartuk tudni, ki az a fickó, aki ezt így összehozta.

Izraeli filmhét 2015

Izraeli filmhét 2015 Az összeadott tudás a megváltás! A befogadás, amelyben mindannyian megőrizzük identitásunk lényegét, a sallangok nélkül.

9 nap múlva újra

9 nap múlva újra Ez a választás úgy kellett az izraeli társadalomnak, mint vágtázó tevének a sivatagi vihar - amúgy sem egyszerű az élet az állandó hajsza közepette, most még ez a cirkusz is.

Választások 2013 _ 1.rész

Választások 2013 _ 1.rész Mint ahogy Lapid, Benet sem a társadalmi különbségek közötti konfliktusok szításában, hanem a közös célok mentén való összefogásban látja a jövőt.

Tel-Aviv nyilt város

Tel-Aviv nyilt város Rasszizmus az, ha a hétmillió lakosságú zsidó állam nem hajlandó befogadni az afrikai muszlim inváziót? Humánum vagy ésszerű önvédelem - ez a kérdés.

Irán a spájzban

Irán a spájzban Tiszta emberekre vágyik az izraeli választó, olyanokra, akik következetesen vállalják az egyes társadalmi csoportokat, és nem kér a megélhetési politikusokból, akik senki mást, csak a saját érdekeiket képviselik.

Mire megy el a pénzünk?

Mire megy el a pénzünk? Lapid nem fél kimondani a dolgokat úgy, ahogy vannak: ezt az országot az a dolgozó középosztály tartja el, amely ugyanakkor a legkevesebbet kapja az államtól.

A teraszon túl meleg van – február elején…

A teraszon túl meleg van - február elején... Közös reggelihez ültünk le az étkezőben, mert a tetőteraszon túl meleg volt február 8-án… Tel-Avivban.

Izraeli impulzusok

Izraeli impulzusok Nagyon örülök, hogy ilyen népszerűek az izraeli, kiscsoportos utazások... lehetőségem van átadni az ismereteimet olyan magyar embereknek, akiket érdekel, hogy milyen valójában Izrael.

Árávim, ruszim, doszim…

Árávim, ruszim, doszim... Izrael függetlensége óta cél a Negev sivatag benépesítése, de ma még mindig nem túl látványosak az eredmények.

Házak belülről…

Házak belülről... A május 14-16-i hétvégén Tel-Avivban megint nyitott lesz egy sor épület, amelyeket belülről is megnézhetünk.

IL 2014

IL 2014 Izrael léte tehát, nemhogy felesleges ebben a térségben, hanem egyenesen a Közel-Kelet fejlődésének kulcsa.

Fekete lyuk Tel-Aviv térképén

Fekete lyuk Tel-Aviv térképén Míg Dani Adino Abeba a tel-avivi Afrikában töltött egy hetet 200 új beszivárgó érkezett ide a Negevből.

Magára találó középosztály

Magára találó középosztály Az izraeli állampolgárok döntő többsége nem kér a szocialista egalizmusából, sem pedig "disznó-kapitalizmusból".

Lapid az ortodox izraeliekhez

Lapid az ortodox izraeliekhez Mintegy száz éve folyik a küzdelem az "izraeliségért" - a zsidó állam jellegéért. Ebben Ti győztetek, és mi veszítettünk - mondta Jáir Lapid a Haridi Campuson.