Izrael ma

Télikabát és fürdőruha

Télikabát és fürdőruha Négy nap - két heti élmény 1. nap Ezúttal a túristák által kevéssé ismert Florentin negyedbe mentünk.

A teraszon túl meleg van – február elején…

A teraszon túl meleg van - február elején... Közös reggelihez ültünk le az étkezőben, mert a tetőteraszon túl meleg volt február 8-án... Tel-Avivban.

Izraeli impulzusok

Izraeli impulzusok Nagyon örülök, hogy ilyen népszerűek az izraeli, kiscsoportos utazások... lehetőségem van átadni az ismereteimet olyan magyar embereknek, akiket érdekel, hogy milyen valójában Izrael.

Árávim, ruszim, doszim…

Árávim, ruszim, doszim... Izrael függetlensége óta cél a Negev sivatag benépesítése, de ma még mindig nem túl látványosak az eredmények.

Házak belülről…

Házak belülről... A május 14-16-i hétvégén Tel-Avivban megint nyitott lesz egy sor épület, amelyeket belülről is megnézhetünk.

IL 2014

IL 2014 Izrael léte tehát, nemhogy felesleges ebben a térségben, hanem egyenesen a Közel-Kelet fejlődésének kulcsa.

Fekete lyuk Tel-Aviv térképén

Fekete lyuk Tel-Aviv térképén Míg Dani Adino Abeba a tel-avivi Afrikában töltött egy hetet 200 új beszivárgó érkezett ide a Negevből.

Magára találó középosztály

Magára találó középosztály Az izraeli állampolgárok döntő többsége nem kér a szocialista egalizmusából, sem pedig "disznó-kapitalizmusból".

Télikabát és fürdőruha 2.nap

Télikabát és fürdőruha 2.nap Négy nap - két heti élmény 2. nap A lemenő nap fényében jártuk be ezt a területet, majd az Oscar Niemeyer tervezte Kikar Hamedinán át haza.

Permanens Purim TLV

Permanens Purim TLV Az Izraelben töltött napok mindvégig a Purim jegyében teltek, még szombaton is jelmezes figurákkal találkoztunk lépten-nyomon.

Árulkodó szóhasználat

Árulkodó szóhasználat A cikkben lévő pontatlan információkon és csúsztatásokon túl, alapvetően az objektív újságírás látszatát keltő szóhasználat undorít.

Lábjegyzet

Lábjegyzet A filmben minden annyira a helyén volt, annyira kiérlelt, természetes figurák, szarkasztikusan előadott, pontosan felépített történet, hogy meg akartuk tudni, ki az a fickó, aki ezt így összehozta.

Izraeli filmhét 2015

Izraeli filmhét 2015 Az összeadott tudás a megváltás! A befogadás, amelyben mindannyian megőrizzük identitásunk lényegét, a sallangok nélkül.

9 nap múlva újra

9 nap múlva újra Ez a választás úgy kellett az izraeli társadalomnak, mint vágtázó tevének a sivatagi vihar - amúgy sem egyszerű az élet az állandó hajsza közepette, most még ez a cirkusz is.

Választások 2013 _ 1.rész

Választások 2013 _ 1.rész Mint ahogy Lapid, Benet sem a társadalmi különbségek közötti konfliktusok szításában, hanem a közös célok mentén való összefogásban látja a jövőt.

Tel-Aviv nyilt város

Tel-Aviv nyilt város Rasszizmus az, ha a hétmillió lakosságú zsidó állam nem hajlandó befogadni az afrikai muszlim inváziót? Humánum vagy ésszerű önvédelem - ez a kérdés.