Nagy volt a csend Zvi Yehezkeli körül az elmúlt hónapokban… az izraeli 10-es csatorna arab szerkesztőségének vezetője eltűnt a képernyőről. Bár nem ő az egyetlen jó arab-szakértő újságíró az izraeli médiában, szerintem ő a legjobb, még mindig. Ismerve munkásságát, szokatlan módszereit az információszerzésre, a dokumentálásra, egyre biztosabb voltam benne, hogy valami komoly témán dolgozik.

Csendben, módszeresen, talán titokban is… ám, hogy mennyire titokban, azt csak néhány hete tudom, mióta megjelentek az új tv-sorozatának promóciói: hamis papirokkal, álcázva valódi személyazonosságát, beépült a Muszlim Testvérek szervezeteibe Törökországban, Franciaországban, Németországban és az USA-ban.

Életveszélyes vállalkozás.

Az eddigi sorozatai az iszlámról sem voltak szokványosak, őt soha nem tudták az orránál fogva vezetni az arab médiamanipulátorok…

Módszerei leginkáb a Robert Capa jelmondatra emlékeztetnek – minél közelebb kell kerülni a történések színhelyéhez, attól lesz a kép hiteles.

Eddig is titkolnia kellett izraeli, újságíró mivoltát ahhoz, hogy olyan sozozatokat készítsen, mint az Allah Islam, de most teljesen át kellett alakuljon ahhoz, hogy elhitesse magáról, hogy közéjük tartozik.

A sorozat első epizódjában láthatjuk az előkészületeket és elindulunk Franciaországba, ahol a legtöbb muszlim él ma Nyugat-Európában. A francia hírszerzés egyik a Muszlim Testvérek szervezetéről közölt dokumentuma keltette fel Zvi érdeklődését, ahogy a vele készült interjúban mondja: ott vannak az adatok, olyanok, mint egy fehér lapon a pontok, amelyeket össze kell tudni kötni, hogy a kép láthatóvá váljon. A tv-sorozat pont ezt teszi és ezzel megrajzolja Európa iszlamizációjának jövőképét…

Hát igen, lehet most hörögni, lerasszistázni, iszlamofóbozni, a liberális nyugati kultúra minden szitokszavát üvölteni, de mindezek leperegnek Yehezkeliről, ugyanis ő húsz évnyi tapasztalattal, rengeteg tanulás után az életét kockáztatva vágott ebbe a történetbe: belülről megmutatni, mi is történik az iszlám világban és az milyen hatással lehet a mi kultúránkra, az egész emberiségre.

Sokmillió muszlim biztatta Yehezkelit a folytatásra az Allah Islam vetítése után (a YouTube-on elérhetőek ezek a filmek), akik tudják, hogy a radikális iszlám első áldozatai a békés muszlimok.

Most nem terroristákat keresett a riporter, hanem a Muszlim Testvérek szervezeteit, azok vezetőit, akik évekkel ezelőtt nyiltan, mostanában csendesen, de következetesen dolgoznak Európa bekebelezésén.

Dawah 

A segélyeket osztó szervezet, amely széleskörű szociális szolgáltatásokat nyújt és kezében tartja az oktatást – mélyrehatóan képes megváltoztatni a hozzá kapcsolódó emberek nézeteit, befolyásolni képes a cselekedeteiket. Szépen lassan…

Az európaiak nem értik: az iszlámista menekült nem hálás azért, hogy befogadja Németország – baleknak tarja az európait, aki maga dugja a fejét a hurokba… a dzsihádista muszlim egyáltalán nem akar beilleszkedni az európai kultúrába – el akarja foglalni a helyét! Szépen lassan…

„Két módja van ledönteni a fát – vallják – fejszével vagy féreggel. A fejsze nem ment – ISIS -, a féreg fogja  elpusztítani!” Szépen lassan…

A Muszlim Testvérek az egész világra kiterjedő hálózata havi 7 millió eurós nagyságrendű pénzt juttat a Hamaszhoz, ami ugyan fegyveres terrorszervezet is, de a gázai övezetben hajdan elnyert népszerűségét a Fatahhal szemben éppen a Dawahnak köszönheti.

Franciaország

Franciaországban van a legkényelmesebb dolga a Muszlim Testvéreknek (UOIF) – a demokratikus állam gyakorlatilag támogatja az iszlám fundamentalizmushoz való közeledés, szemben a nyugati civilizációba való integrálódással. A teljesen vallási alapon működő iskolák fenntartását a francia állam vállalja magára, az ideológiáról a Muszlim Testvérek gondoskodnak.

Több, mint 10 millió muszlim él az országban – a 67 milliós országban a népesség 15%-a. (A magyar nyelvű Wikipédia szerint Franciaországban a népesség 29% felekezeten kívüli – egyetlen adat sincs arra nézve, hogy muszlimok élnének Franciaországban – ez az önpusztító álságosság más statisztikákban is tettenérhető, például a börtönökben ülők etnikai-vallási hovatartozását illetően – látjuk majd a sorozat második részében) Vannak utcák, ahol nők nem járhatnak, működik a saria-bíróság – iszlám állam a francia államon belül… Teljesen mindegy, hogy mit gondol a muszlim többség, a hangadók a radikálisok, ők határozzák meg már ma is a többség életformáját.

Ötven év múlva – dicsekszik az egyik muszlim vezető – Európa teljesen iszlám lesz.

Yehezkeli 2012-ben forgatta az Allah Islam sorozatot Európában. A fiatal, Európában született muszlimok, akikkel egy kávézóban beszélgetett akkor, ma már nem élnek – csatlakoztak az ISIS-hez, többnyire öngyilkos merényletek elkövetőiként használták őket.

A világszerte ismert vallási vezető Yusuf al-Qaradawi nem finomkodik beszédeiben: a Dawah győzi le hitetleneket! Utolsó franciaországi látogatásának videofelvétele, mint ahogy a könyvei is, be vannak tiltva Franciaországban, (egy sor szunnita országban is) de Zvi könnyen meg tudta vásárolni az egyik párizsi, muszlim könyvesboltban.

1300 mecset zsúfolásig tömve van péntekenként, olyannyira, hogy sokan már az utcán imádkoznak… Mecsetek épülnek a Muszlim Testvérek finanszírozásában, miközben gótikus keresztény templomokat bontanak le, mert közösség híjján fenntartani nem tudják az utóbbiakat.

A hamis személyazonossággal való dokumentarista forgatást Törökországban a bebörtönzés veszélye fenyegette – a terrorelhárítás felfigyelt rájuk, és egy éttermből kijövet letartóztatták őket… de ennél is nagyobb veszélytől tartottak a tömegben, ha egy mecsetben lefülelték volna őket, élve nem ússzák meg.

Kedden este, a hiradó után az izraeli 10-es csatornán folytatódik a sorozat, itt pedig igyekszem hűen tudósítani róla… a facebookon…

A következő rész: ITT

MentésMentés

MentésMentésMentésMentésMentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

Comments Closed