A zsidóság a nem zsidók fejében olyan mint szűznek a szex – ha misztikus vonzalmukat nem elégíti ki a tudás, akkor írtóztatóvá válhat az ismeretlen.

Éppen ezért, ez a lap nyitni szeretne azok felé, akik érdeklődnek, de kérdéseiket nem tudják, hogy kinek tegyék fel.

Nincs rossz kérdés!

Nem kell tudni semmit előre, ha valaki éppen egy ostoba előítélet hátteréről szeretne tudni, kérdezze meg, nyugodtan. Nincs illetlen kérdés!

Az a tapasztalatom, hogy a nem zsidó népesség tudása a zsidóságról mélyen alatta van az elégségesnek, és ebből fakad egy sor előítélet. Megtörni őket csak az ismeretek bővítésével lehet. A magam részéről ezt teszem már jó ideje.

Valamikor azt gondoltam, hogy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát a Megbékélés házává kellene alakítani úgy, hogy a zsinagóga lényege megmaradna, de bejárást tenne lehetővé bárki számára, aki egy kicsit többet akar tudni a zsidóságról. Nem feltétlenül a vallásról, hiszen arra ott vannak a felkészült rabbik, sokkal inkább a zsidó életről, amely sok tekintetben különbözik a keresztényekétől, de ugyanazon a humánus alapon nyugszik, és még tanulságos is lehet megismerni.

Tehát, mindenkit arra bíztatok, hogy kérdezzen bátran, és megkeresem számára a könnyen érthető választ.

Erre a „fórumra” egy kedves, baráti házaspár adta az ötletet, akik szívesen elmennének a június 5-ére szervezett Judafestre, de keresztényekként idegenül érzik magukat. Együtt megyünk el, én leszek az „idegenvezetőjük”, de virtuálisan előtte és utána is szívesen válaszolok kérdésekre, illetve, ha én nem tudom, megkeresem a hiteles választ.

Tehát, a zsidóságról ne a kurucinfóról szerezzétek a „tudást”, hanem innen – hitelesebb!

Comments Closed