Az elmúlt napokban sokan, aggódva kérdezték, hogy mi van most Izraelben? Nem csodálkozom, mert ha belebotlok egy magyar sajtóanyagba a térségről – ha lehet nem olvasok ilyeneket, mert a héber híreket hallgatom a neten -, csak dühöngeni tudok… Nemcsak arról van szó, hogy sokszor marhaságokat írnak, hanem a szóhasználattal még a tényekből is képesek álhíreket gyártani.

Ma például Thöringer Barbara Indexes sajtómunkás tollából: „Meghalt egy nyolc hónapos palesztin csecsemő is, mert könnygázt lélegzett be. Egyelőre nem lehet tudni, hogyan került ennyire közel az összecsapásokhoz.”
Hát persze, ha nem akarják, akkor nem tudják… nos, akkor elmondom…

Már a cikk címe is egyfajta tévhít-terjesztés: „Nyolc hónapos csecsemő is van az 58 gázai áldozat között” A kiemelés tőlem, mert amikor egy ilyen címet ír le valaki, a közel-keleti helyzet beható ismerete nélkül, akkor abból a téves feltételezésből indul ki, hogy az, aki lövéseket ad le, az gyilkos, akit pedig eltalál a lövés, az áldozat, mégpedig a gyilkos áldozata… Nos, a Közel-Keleten ez az egyszerű képlet sem így néz ki…

A Hamasz terrorista védőmellénye civilekből…

A Palesztin Autonómia Gáza-Izrael-i határán a Hamasz terrorszervezet által szervezett tömeg Peszach (zsidó húsvét) óta, vagyis több, mint hat hete igyekszik áttörni a kerítést.

A mozgósítás jelszava: Micád sivát a milionim (מצעד שיבת המיליונים)vagyis magyarul: Millió visszatérők menetelése… utalva arra, hogy az 1948-as Felszabadítási Háború során elmenekültek utódai, akik a világon egyedülálló módon öröklik a menekült státuszt, most visszatérnek, vagyis elfoglalják Izraelt!

Nem békés tüntetésről van szó, mint ahogy a világsajtóban hazug módon tálalták, hanem a Hamasz által előszeretettel használt módszerről: civilek háta mögött, nők és gyerekek közé keveredve támadnak. Néhány képzett terrorista, fegyverrel, molotov koktéllal, robbanóanyagokkal felszerelve maga köré, élő pajzsként gyerekeket, nőket állít és elindulnak a kerítés felé…

Mit tehet az izraeli katona? Virágot osszon? Símogassa meg a gyerekek fejét, hogy közben megkéseljék, lelőjjék, foglyul ejtsék? Mert a Hamasz terroristáinak pontosan ez a céljuk: essen csapdába a katona, vagy ha lőni merészel, akkor lehetőleg minél több civilt találjon el, mert az mutatós a médiában!

Az emberélet nem fontos: 3000 sekelt fizetnek érte, ha valaki a cionistákkal való packázásban meghal. Nem nagy pénz, de ott, ahol a Hamasz korrupt vezetői a nemzetközi segélyek nagy részét ellopják vagy fegyverekre, terroralagutak építésére fordítják, a nép, az istenadta nép valóban pocsék helyzetben van. Az infrastukturális ellátást még mindig Izraeltől kapják, 1993 óta (oslói egyezmény), még alapszinten sem tudnak magukról gondoskodni. Az Izraeltől kapott áramért, vízért rendszeresen nem fizetnek, de ha nincs áram, azért is Izraelt hibáztatják…

az 58-ból néhány „ártatlan civil” – ezeregy éjszaka meséi…

A hír megjelenése óta kiderült, hogy egy halott csecsemőt vittek ki a határhoz, hogy megkapják a halottakért járó 3000 sekelt… A helyesbítés sosem erénye az egyszerű képletet tálaló médiának…

Az izraeli hadsereg mesterlövészekkel igyekszik kilőni a terroristákat a civil tömeg között… több, mint hat hete!

Igyekszik megakadályozni, hogy megrongálják a kerítést, hogy az ellenség átjusson izraeli területekre, mert nekik ez a feladatuk: az ország civil lakosságának védelme!

Az ellenség viszont cinikusan használja a saját népét arra, hogy ha már Izraelt elfoglalni nem tudják, legalább a nemzetközi politikai porondon, a slampos, álszent sajtó-seggnyalók segítségével a sárba tiporják! Tehát az 58 áldozat, éppenséggel lehet áldozat – a Hamasz gyilkos vezetésének az áldozata, de semmiképp nem az Izraeli Véderő katonáinak az áldozata!

Mert egyetlen ország van a világon, amelynek nincs joga a saját polgárait megvédeni az ellenség támadásától – anélkül, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa ne hozna egy elítélő határozatot! És még mondják, hogy ez nem színtiszta zsidógyűlölet!

„A hétfői összecsapások az Egyesült Államok nagykövetségének  Jeruzsálembe költöztetése miatt történtek…” – ez is hazugság, hiszen az elmúlt hat hétben változó létszámmal sikerült hőzöngő tömeget toborozni – hiába égették az autógumikat, a füst sem segített megbontani a kerítést, vagy akár közelebb jutni az izraeli katonákhoz.

Az izraeliek oltják az égő termést…

A sárkányrepülőkre szerelt molotov-koktélokkal felperzseltek aratás előtti buzatáblákat, erdőt, de a zsidókat nem törték meg, ezért most már a pénzjutalom az egyetlen „vonzóerő” – részvételi díjat fizet a Hamasz, ha valaki megsérül – pénzt kap, ha meghal, a családja kapja a 3000 sekelt.

A sajtófotósok készítik a drámai felvételeket, a kavargó fekete füstről, a káoszról, a sebesültekről. Néha felkerül a netre egy-egy kellemetlen jelenet, ahogy egy srác két mankóval közelít a kerítéshez, majd amikor a füle mellett hasít a lövedék, felkapja a mankóit és futva elmenekül…

Hogy került a csecsemő a légutakat próbára tevő fekete füstfelhőbe? Mi keresnivalójuk van a gyerekeknek a „tüntetésen”, ahol lőnek, köveket és molotov koktélokat dobálnak? Európai ésszel fel nem fogható az, amit a gyerekekkel művelnek Gázában a saját szüleik!

Ezen közben tegnap Jeruzsálemben és Tel-Avivban is ünnepeltek – egyik helyen az USA követséget, másik helyen az Euroviziót megnyerő izraeli énekesnőt.

Nem ejtettek krokodilkönnyeket a gázai áldozatokért, normális ember nem sajnálja az ellenségét, aki az életére tör… Akik akár saját, akár politikai vezetőik ostobasága miatt haltak meg, de semmiképp nem azért, mert az izraeli katona gyilkolni akart!

Az izraeli katona egyetlen feladata, de az a kötelessége is, hogy az ország lakosságát, az oda érkező turistákat maximálisan megvédje az ellenség ármánykodásával szemben. Mindegy, hogy iráni rakétákról, vagy gázai, égő palackokról van szó. Ha kell működésbe lép a vaskupola rendszer, és nem engedi Izrael légterébe az ellenséges rakétákat, ha kell a megvadult tömeget kényszeríti meghátrálásra.

Izrael megtanult hatékonyan fellépni és biztosítani a békés életet a polgárai és a jószándékú, országba látogatók számára. Ámen.

A mellékelt karikatúrák és képek eredete: 1, 2, 3, 4, 5,

Egyébként, aki meg akarja ismerni az arab terroristák indítékait, módszereit, annak érdemes elolvasni ezt is. 

Nem ártana, ha a világ kinyitná a szemét, hogy a valóságot lássa, nem pedig egy samatikus, jó-rossz ködképet, ahol a szerencsétlen, hülye mindig áldozat, a sikeres, ügyes, harcolni is hajlandó az agresszor… a világ nem ilyen…

2018.05.16. – A Hamasz egyik vezetője szerint az „áldozatok” közül 50 az ő szervezetükhöz tartozott.

2018.05.17. – Az EU tagállamok újabb segélyeket szavaztak meg a Hamasz vezette Gázának – humanitárius segély, ami nagy része megint a vezetők zsebébe vándorol… Legalább annyi eszük lehetne az EU tagállamoknak (1993 óta kérte ezt Izrael), hogy a gázai infrastruktúrába (vízművek, elektromos művek, stb.) és munkahelyek teremtésébe fektessenek pénzt, de a terrorvezetők zsebébe tuszkolják az európai adófizetők pénzét…

Érdemes elolvasni Gadó János cikkét a sajtó és a terror együttműködéséről. 

 

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

Comments Closed