Nem találtam magyar tudósítást arról, hogy egy izraeli gyerekeket szállító iskolabuszt tank elleni rakétával lőtt a Hamasz, katonai parancsnoka tudatos döntésére. Talán, mert most is, „csak egy” zsidó gyerek sérült meg életveszélyesen…

Nem arról van szó, hogy csütörtökön „elvétették” a célzást, és egy katonai bázis helyett a rakéta egy iskolabuszt talált el, hanem arról, hogy a tankok ellen használatos rakéta célpontjául egy jól azonosítható, sárga gyerekeket szállító buszt jelölt ki Amír Manszi, Hamasz parancsnok.

Arról persze azonnal megjelentek a cikkek a magyar sajtóban, hogy ma reggel az izraeliek megölték a „humánus” parancsnokot. Óriási a felháborodás Londonban! Na nem azért, mert a palesztin terroristák izraeli gyerekeket igyekeznek megölni, sem pedig azért, mert Gázából pénteken 60 rakétát lőttek izraeli területekre, hanem azért, mert Izrael nem nézi tétlen mindezt.

A félreinformálás jól bevált módszere, hogy összehasonlítják a halottak számát – ebből aztán „nyilvánvaló”, hogy ki az agresszor! Csakhogy, amíg a Hamasz eleve civil célpontokat támad Izraelben, és több-kevesebb sikerrel találja el őket, addig az izraeli hadműveletek célja a rakétatámodások megakadályozása, a kilövőbázisok megsemmisítése – az már nem az IDF hibája, hogy a jó palesztínok ezeket a kilövőállomásokat lakóházakba telepítik, hogy minden izraeli katonai akció áldozatai között legyenek asszonyok, gyerekek is, akiket a terroristák élő pajzsként használnak, hiszen az nem szempont, hogy saját polgáraikat védjék.

 

 

Comments Closed