pollner – Dr Pécsi-Pollner Katalin irodalomtörténész, a budapesti Holokauszt Emlékközpont alternatív oktatási és kulturális programjainak a vezetője. Ph.D. – jét esztétikából, kandidátusi fokozatát irodalomelméletből szerezte. Az OR-ZSE doktori iskolájában kurzust tart a Soá reprezentációjáról. Az utóbbi években leginkább a kortárs zsidó kultúrával foglalkozik:
kutatási területe az irodalom, a film, a női irodalom és a holokauszttal kapcsolatos számos téma – leginkább gender szemszögből vizsgálva.
2000 óta zsidó női aktivista: előbb az Esztertáska Alapítvány, majd az EszterHáz Egyesület a Zsidó Kultúráért és a Női Értékekért alapító tagja és elnöke. Az International Council of Jewish Woman szervezetben a magyar zsidó nőket képviseli, 2010 májusa óta az oktatási bizottság társelnöke.

cikkei: Az üvegházon innen és túl (2010.12.13)

hayal – Dr Gányi László – „Hivatásos katona voltam. Tiszti főiskolát illetve katonai akadémiát végeztem. Csapatnál ezrednél és hadosztálytörzsben szolgáltam. 30 éve katonai tanintézetekben tanítottam tanárként, tanszékvezetőként. Az ELTE Bölcsészettudományi szakán szereztem diplomát, majd itt történelemből doktoráltam. Kutatási területeim: nemzetközi politika, biztonságpolitika, hadtörténelem. Rokoni kapcsolatok révén több ízben jártam Izraelben. Utazásaim során megismertem az országot, a kultúrát és sikerült információkat, személyes tapasztalatokat szereznem a Cahal-ról is. Jelenleg nyugdíjasként tanítok.”

cikkei: Tábornokok háborúja ( 2011.02.07)  Huntington hideglelés (2011.02.23) Insallah (2011.02.26) Utánam! (2011.03.28) Tisztelgés (2011.05.08)

emaÉva Mihály Amichay – városgazdász, újságíró

a lap szerkesztője

There are currently no comments.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .